Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Carrot Cake!!!!

Carrot Cake



200 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

4 κρόκοι αυγών
1 ¼ κούπα άχνη
1 κούπα βούτυρο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στη συνεχεία σ' ένα μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να πάρει λευκό χρώμα. Τρίβετε στο τρίφτη το καρότο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εν συνεχεία προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε. Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με βούτυρο και τη λαδόκολλα.

Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο σε προθερμασμένο στους 180οC (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
Ξεφορμάρετε το κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το κόβουμε στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι βάζουμε το μισό κέικ σε μια πιατέλα απλώνουμε το μισό γλασο μετά βάζουμε απο πάνω το άλλο μισό και απο πάνω το υπόλοιπο γλασο.

Γλάσο:Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε λίγη- λίγη τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε ξεχωριστά το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου