Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Teriyaki Chicken!!!

                                    Terriyaki Chicken


                                                                       

 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  3/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  

Ξεπλένουμε τo κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες στήθος φτερούγες μπούτια) σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω ​​στο κοτόπουλο. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Ψήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, χωρίς το αλουμινόχαρτο .Πριν το βγάλετε απο το φούρνο ελέγξτε αν έχει ψηθεί το κρέας και είναι λευκό αν δεν είναι ψήστε το μέχρι να γίνει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Συνοδεύετε με ρύζι και βραστά λαχανικά ή ρυζομακάρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου