Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αmerican potato salad !!!

Πατατοσαλάτα




3 αυγά
2 κιλά πατάτες 
1 1/3 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 μεγάλο κοτσάνι σέλινο
1/2 φλιτζάνι τουρσί 
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


1. Βάλτε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και βράστε τα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Μεταφέρετε αυγά στο παγωμένο νερό. Αφήστε τα  για τουλάχιστον 10 λεπτά  μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες. Κόψτε τις σε κομματάκια. Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάστε τις με κρύο νερό και αφήστε να πάρει βράση. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν πατάτες, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε τις , βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ, και ανακατέψτε με ξύδι. Αφήστε τις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ξεπλύνετε το με κρύο νερό. Ψιλοκόψτε το σέλινο, το τουρσί  και το μαϊντανό. Σε ένα μπολ βάλτε τη μαγιονέζα , το κρεμμύδι, το σέλινο, το τουρσί, το μαϊντανό,τη  μουστάρδα, το πιπέρι, και το υπόλοιπο αλάτι. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα αυγά.
4. Βάλτε στο ψυγείο τις  πατάτες με τη σάλτσα. Προσθέστε και τα αυγά.Και έτοιμη!!

                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου